Search

2016 Design Award Winners
 

Oliver Sizeland, Growing Rooms Landscapes - Gold Award

Residential Garden more than 151m2 - Design Brief:

The brief was to create a child friendly garden with a pool and entertaining/dining area that the whole family could enjoy simultaneously or unsupervised. It was important that the gradient of the garden was divided so that all areas were visible from the house, especially the pool enclosure. A designated child’s play area was required as well as a secluded corner to relax and unwind.

Screening along the rear boundary was a priority to offer privacy from the adjacent unit block. Space needed to be allocated for storage of basic tools but hidden from view when dining and entertaining. An outdoor kitchen needed to be integrated into the garden, close to the house to provide a gathering point and to blur the transition between inside and out. 

Click on the thumbnails below to view larger images.